9.1.2016

Heipä hei!

Näin alkuun, tuolta blogin otsikkokuvan alapuolelta löytyy muutamia sivulehtiä, kannattaa lukaista ne läpi.

Mukavaa, että eksyit juuri Seeprataistelijan blogiin! Blogini tulee käsittelemään yleisesti millaista on olla kroonisesti sairas ja samalla koittaa kasvattaa kuntoa, lihasta ja taitoa. Usein saan salilla kuulla, että miten edes kykenen täähän. Miksen lopeta kun tämä on niin riskialtista terveyden kannalta?

Lajinahan siis on thainyrkkeily. Seurana ja treenisalina Turun Leaf areenalla majapaikkaa pitävä Turku Muay Thai. Salimme on suht uusi, mutta ohjaajilla on todella pitkä kokemus thainyrkkeilyn parissa niin ohjaajina, harrastajina kuin kilpailijoinakin.

Sairastan siis multisysteemisairautta nimeltä Ehlers-Danlosin syndrooma, josta syvempää tietoa on tulossa ylläolevalle "EDS"-sivulehdellä. Lyhyesti kerron kuitenkin, että se on hyvin harvinainen sidekudossairaus, joka johtuu kollageenin virheestä. Kollageenihan siis pitää periaatteessa kehon kasassa, sitä on luissa, lihaksissa, pehmytkudoksessa, sidekudoksessa ja ihossa. Näin esimerkiksi. Sairaus kattaa vähän kaiken pahasti yliliikkuvista ja sijoiltaan menevistä nivelistä sydämen tykytyksiin, rytmihäiriöihin ja suurempiin sydänongelmiin, keuhko-ongelmiin sekä hermosto-ongelmiin. Kroonisesta kivusta puhumattakaan.

Nyt ehkä hieman ymmärrätte, miksi treenikaverini välillä pitävät minua hulluna :D

Myöhemmin jatkan kirjoittelua, mutta tämäkin on jo alku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaappas kommentilla, risut ja ruusut sekä kysymykset ovat enemmän kuin tervetulleita!