31.1.2016

Kuulumisia EDSn ja treenaamisen saralla

Kuten aiemmassa kirjoituksessa kerroinkin, olen nyt ollut jonkin aikaa kipeänä. Ennen angiinaa olin pitkään puolikuntoinen ja tyhmä. Tyhmä siksi, että menin silti treeneihin ja treenasin kotonakin hullun lailla. Vaikka olisi pitänyt antaa kropan levätä..



Olin viime viikonlopun serkkuni luona Laukaassa. Siellä oli dance weekend, eli eräänlaiset festarit tai konsertti, tapahtuma, kutsukoon kaikki ihan miksi haluaa. Esiintyjät olivat hyviä, teema aikalailla ysäri. Tapahtuma kesti perjantain ja lauantain. Perjantai meni hyvin ja jaksoin tanssia ja riehua jopa korkokengät jalassa koko illan/yön! Seuraava päivä olikin sitten hankalampi. Aamupäivän olo oli ihan hyvä. Jätin lääkkeet ottamatta torstaista asti, jos vaikka sattuisin juomaan alkoholia. Seuran pikkujouluissa tuli nimittäin huomattua, ettei alkoholi+venlafaksiini kombo ole kovinkaan mukava.. Ajattelemattomana join vähän liikaa, enkä tiennyt tämään kombon yhteisvaikutusta. 
Palatakseni asiaan, päivällä sitten alkoikin olemaan heikompi olo. Asiaan saattoi vaikuttaa vähäinen yöuni ja hyvin lievä krapulakin, kunnes sain ruokaa. Ruuan jälkeen olo oli ihan ok.. Kymmenen minuuttia.



 Tämän jälkeen alkoi karmea tärinä ympäri kroppaa. Venlafaksiinin yleisimpiä vieroitusoireita ovat eräänlaiset sähköiskut, joita olin saanut heräämisestäni asti. Ne vain pahenivat ja pahenivat, lopulta ne ulottuivat jo kieleenikin. Toisaalta jollakin sairaalla tavalla pidän niistä mutta pääosin ne ovat aika ärsyttäviä. Toinen yleinen oire on itkuherkkyys. Kun serkkuni kertoi muille miksi makaan sohvalla sikiöasennossa, meinasin alkaa itkemään. Syynä siis olivat kauheat kivut. Enkä voinut ottaa särkylääkettä, jos vaikka olisinkin halunnut juoda illalla.. Tyhmä minä. Loppujen lopuksi kivut alkoivat hellittää ja mieli parani. Seuraavana aamuna olo oli hyvä, kun sain otettua lääkkeet. Ei tietoakaan krapulasta, saatika sitten kivuista. Jaksoin ajaa koko matkan Laukaasta Turkuun! 

 
Italobrothers (kuva Italobrothersin official facebook sivuilta)

EDS on nyt ollut suht tasainen, ei ole ollut sen suurempia hyviä kuin huonojakaan päiviä. *Koputtaa puuta* Kipuja on päivittäin, muttei mitään mistä en selviäisi. Tosin nyt on muodostunut joka iltaiseksi rutiiniksi ottaa iltalääke, pyöriä sängyssä parituntia tuskaillen jalkojen paineen kanssa ja päätyä rasvaamaan niitä hullun lailla. Jalkapohjani alkavat siis iltaisin tuntua siltä, että iho kutistuisi ja sen sisällä oleva tavara alkaisi turpoamaan hulluna. Niissä on myös selkeästi turvotusta.. Ainakin toistaiseksi apua olen saanut yliopiston apteekin jalkarasvasta, joka sisältää kylmägeeliä. Sitä paksu valkoinen kerros jalanpohjiin ja sukat päälle noin 10 minuutiksi. Tämän jälkeen sukat pois ja jalat peiton ulkopuolelle ja saan nukahdettua.

Vatsalihasten kasvua :-)


Treenaaminenkin on tuottanut selvästi tulosta, ainakin alakropan saralla. Reisilihakset ovat selkeästi vahvistuneet ja kasvaneet huomattavasti! Pohkeissakin näkyy tulosta, muttei yhtä selkeästi, sillä olen aina omannut suuret reisilihakset. Toinen suuri saavutus omassa mielessäni on ylimääräisen vatsaturvotuksen pois saaminen. Ja alkaahan sieltä alta jo lihastakin ilmestymään, näkyvästikin :) 



Käsiä en ole nyt kyennyt sen suuremmin treenaamaan, sillä olkapääni ovat olleet koko talven kovin ärtyneet ja pienestäkin kipuilevat. Toivottavasti en pian ole sellainen persjalkainen, jolla on massiiviset jalat ja loppu keho on kuin heinänkorsi :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaappas kommentilla, risut ja ruusut sekä kysymykset ovat enemmän kuin tervetulleita!